menu

Over orbs en elementaire wezens

Roland en Lieke Schwaiger 

Roland en Lieke Schwaiger, een Oostenrijker en een Nederlandse, hebben een tijdlang samen in Nederland gewoond. In die tijd bezochten ze ook onze themadagen in Amersfoort.

Later verhuisden ze naar Oostenrijk, waar ze midden in de majestueuze bergwereld gingen wonen. Het is een wereld die zo volkomen anders is dan de wereld die we hier in Nederland ervaren.

Daarom betekende hun verhuizing naar Oostenrijk ook een overgang vanuit de hectiek en stress die onze Nederlandse samenleving eigen is, naar de serene stilte van de bergen waar de geestelijke wereld haast tastbaar aanwezig is.

Daar, in de zo indrukwekkende stilte van de Oostenrijkse bergen, begon de etherische wereld meer en meer voor hen open te gaan. Het begon met voelen: het ervaren van de aanwezigheid van geestelijke wezens en krachten. Bij stromende bergbeken bijvoorbeeld voelden ze krachtige, maar ook zo subtiele aanwezigheden of geestkrachten.

Maar ook bij bepaalde rotsformaties deden ze die ervaring op en bij bepaalde lichtconstellaties. Datzelfde ervoeren ze bij sommige bomen en struiken of bomengroepen. Zo werden de etherische wereld en de wezens die in die wereld leven al snel tot een haast tastbare realiteit voor hen. Maar dat voelen werd gaandeweg tot zien, tot waarnemen. In bepaalde, verstilde vormen van het licht, in sommige watersluiers en in de aura van bepaalde bomen zagen ze etherische wezens dansen, weven en werken. Daarbij ontdekten ze dat ze met digitale fotografie niet alleen de sfeer, maar ook sommige van die wezens uit die zo fijnzinnige en stralende etherische wereld in beeld konden vastleggen.

Energiebollen of orbs en elementaire wezens: het is een feest om die waar te nemen op de vele prachtige foto’s die zij maakten in de bergen. Zie voor een overzicht van hun werk en van hun foto’s www.orbslr.net. Op hun website schrijven ze: Je zou kunnen zeggen dat de fototechniek naar een fijnere trillingsfrequentie is geëvolueerd. Daardoor wordt deze onzichtbare wereld ons een stapje dichterbij gebracht en mogen we kennisnemen van al haar verschijningsvormen en misschien ook meer begrip krijgen voor wat deze wezens voor ons mensen te betekenen hebben.

Op de volgende pagina’s laten wij u enkele foto’s van orbs zien, zodat u als lezer(es) een beeld kunt krijgen van hun werk. Maar surf vooral ook even zelf naar hun website, waar u nog veel meer prachtige foto’s aantreft!

De ervaringen die zij tot nu toe opdeden, bracht hen ook op het spoor van wat meestal de hogere organen genoemd wordt. Ze schrijven op hun website daarover (en ik citeer het uitgebreid omdat het voor velen waarschijnlijk zo herkenbaar is):

Dit betekent dat de zintuigen zoals horen, voelen en zien op een hoger plan gaan werken. De zintuigen worden a.h.w. verfijnd en intens gevoelig. En omdat we in een overgangstijd leven is dit “langzaam veranderen” van onze zintuigen niet altijd even gemakkelijk. Je wordt als het ware overgevoelig voor heel veel dingen. Met een paar voorbeelden wil ik dit graag verduidelijken. Het wordt moeilijker om meerdere informaties tegelijkertijd op te nemen. Ik denk bv. aan lawaai op straat of harde muziek. Opeens merk je dat je daar niet meer zo goed tegen kunt. Of bijvoorbeeld de flitsende reclamebeelden op de televisie, die worden je gewoon te veel. Een gesprek voeren terwijl gelijktijdig de radio aanstaat, wordt zeer vermoeiend. Dit zijn allemaal tekens dat je zintuigen aan het veranderen zijn. Ze zijn zich langzaam aan het verfijnen naar nieuwe mogelijkheden. Je denkt dan vaak: “ Oh, ik ben zeker moe dat ik daar niet meer zo goed tegen kan.” Maar het is eigenlijk andersom: je wordt moe van al die informaties die bij je binnenkomen.

Ook voedingsintolerantie is iets wat tegenwoordig heel veel voorkomt. Het lichaam accepteert niet alle voedingsmiddelen. Hieruit blijkt dat ook het lichaam niet zomaar alles aanneemt van wat er ingestopt wordt. Overgevoelig zijn betekent ook dat je vaak een intolerantie (allergie) voor bepaalde levensmiddelen ontwikkelt, zoals bv. een glutenallergie of een allergie tegen additieven, koemelkallergie etc.

Op onze themadagen vertel ik vaak dat het ontwikkelen van onze hogere organen een belangrijk thema op onze inwijdingsweg is. Lieke en Roland Schwaiger laten ons zien hoe onze geestelijke ogen en oren ook in de stilte van de natuur tot ontwikkeling kunnen komen – en wel door je eerbiedig en aandachtig met de natuur te verbinden. Daarmee laten zij zien hoe de natuur ons tot gids kan worden op onze inwijdingsweg.

Lieke en Roland willen hun ervaringen graag met anderen delen.

Daarom organiseren zij wandeltochten door de Oostenrijkse bergen in Tirol om de deelnemers aan die tocht te leren om ook zelf die etherische sfeer en de etherische wezens waar te nemen. Voor meer informatie zie bovengenoemde website.


Dit artikel is overgenomen uit Verwachting nr. 65 december 2012. Een uitgave van de stichting De Heraut. Zie ook www.stichtingdeheraut.nl en www.orbslr.net

© Esoterisch Christendom 2024